Vil du arbejde med at styrke integration, sprog og medborgerskab for flygtninge og fordrevne, der kommer til Danmark? Kontoret for Dansk og Beskæftigelse i Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) søger lige nu en student til at bistå kontoret med disse opgaver.
Din nye arbejdsplads
I Dansk og Beskæftigelse arbejder vi for den vellykkede integration og for, at nye borgere i Danmark finder et godt fodfæste og hurtigt opnår et aktivt medborgerskab, der både styrker dem selv og resten af vores samfund. Vi er ca. 30 engagerede kollegaer, herunder 3 andre studentermedhjælpere og praktikanter.
Du kommer til at arbejde i krydsfeltet mellem politik og praksis. Vores hverdag er præget af stor bevågenhed fra både den politiske verden, medierne og erhvervslivet. Det gør, at vi til tider skal levere med kort aftræk og implementere nye tiltag både hurtigt og korrekt.
Vi har tre overordnede teams:
- Beskæftigelsesteamet, hvor vi har særligt fokus på at understøtte kommunernes integrationsarbejde, fx gennem rådgivning og vejledning, facilitering af netværk o.l.
- Danskteamet, hvor vi bl.a. varetager vejledning på danskuddannelsesområdet, produktion af danskprøver til danskuddannelserne og indfødsrets- og medborgerskabsprøven samt afholdelse af konferencer og seminarer for ledere og lærere ved danskuddannelserne.
- Sekretariatet for Det Nationale Integrationsråd, hvor vi understøtter Rådets arbejde for bedst muligt at kunne rådgive ministeren om integration og samtidig være en stemme i den offentlige debat.
I SIRI arbejder vi med vores strategi og kerneopgaver for øje og har i 2024 lagt meget energi i at udarbejde vores strategihus, som beskriver vores vision og mission samt fundamentet for vores måde at arbejde på. Læs mere om os, vores strategi og vores forskellige kontorer her.
Dine arbejdsopgaver
Som studentermedhjælper hos Dansk og Beskæftigelse vil du få indsigt i arbejdet med integration og de forskellige elementer af integrationsprocessen – nationalt såvel som lokalt.
Dine opgaver vil bl.a. omfatte:
- Tilrettelæggelse af møder i kontorets netværk for hhv. kommunale ledere og praktikere på integrationsområdet samt bidrage til at planlægge møder mv. på danskuddannelsesområdet
- Planlægning og afvikling af webinarer og arrangementer for både kommuner, virksomheder og sprogcentre
- Administrative opgaver i forbindelse med vores netværk på integrationsområdet, herunder administration af tilmelding til netværksmøder, udfærdigelse af program m.v.
- Medvirke til kortlægning og udarbejdelse af surveys
- Udarbejdelse af opsamlinger fra interne og eksterne møder
Om dig
Du læser på en samfundsvidenskabelig uddannelse, humaniora, jura, kommunikation eller lign., og du har mod på en politisk præget hverdag, hvor opgaverne er mangfoldige, men hvor der samtidig er administrative opgaver, der skal løses.
Derudover forestiller vi os, at du har:
- interesse for det integrationspolitiske felt
- lyst til at lære nyt og går proaktivt til løsningen af nye opgaver
- stærke kommunikative kompetencer og er god til at skrive
Det er desuden en fordel, hvis du har kendskab til integrationsområdet eller danskuddannelsesområdet, og du skal gerne have mindst et år tilbage af din uddannelse.
Hos os får du
I den første tid i kontoret vil du få et struktureret introforløb og få tilknyttet en vejleder. Du vil derudover løbende få oplæring og opkvalificering, der understøtter dine arbejdsopgaver.
I SIRI er vi kendetegnet ved at være et stort fællesskab, hvor faglighed og kvalitet er i fokus, og hvor der ikke er langt fra studenten til direktøren. Vi går samtidig op i det sociale og har bl.a. kantine, bordtennisbord, fitnessrum, fredagsbar mv.
Nysgerrig?
Har du spørgsmål i øvrigt, er du velkommen til kontakte specialkonsulent Nadja Glavas (Beskæftigelsesteamet) på tlf. 72 14 28 31 eller e-mail nagl@siri.dk eller fuldmægtig Katrine Ersbøll Schmidt (Danskteamet) på tlf. 72 14 25 77 eller e-mail kasc@siri.dk.
Er du vores nye kollega?
Vi ser frem til at modtage din ansøgning, CV og karakterudskrift mv. senest søndag den 17. november 2024.
Vi forventer at holde samtaler i uge 47.
Løn- og ansættelsesvilkår
Du ansættes som studentermedhjælper efter l OAO-S-Fællesoverenskomsten og organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK). Du arbejder 15 timer om ugen, og du skal dokumentere, at du er aktiv studerende og indskrevet ved en højere læreanstalt under hele din ansættelse.
Ansættelsesområdet er Udlændinge- og Integrationsministeriet med tilhørende institutioner, og arbejdsstedet er Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Carl Jacobsens Vej 39, 2500 Valby.
Politiets Efterretningstjeneste vil gennemføre et sikkerhedstjek af din person, så vi i Udlændinge- og Integrationsministeriet kan vurdere, om du er egnet til at varetage stillingen. Du skal løbende kunne bestå et sikkerhedstjek under hele din ansættelse. Du kan læse om, hvordan vi behandler dine persondata her.
Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen. Udlændinge- og Integrationsministeriet er medlem af Foreningen Lige Adgang.